Reparere ødelagte øyenskygger

Når man depotter øyenskygger, kan det gå galt. Men med mindre skyggen har blitt skitten, kan den repareres med alkohol! Fremgangsmåten har jeg lært av videoene til bl.a. EnKoreMakeup. Og hadde et vellykket forsøk her om dagen da freestylepaletten min gikk i gulvet. Jeg har lagt inn linker til videoene hans. Du bør se videoene før du prøver deg på dette da han går litt mer i dybden.

De tre nederste har blitt reparert. Den midterste er en NYX Square-skygge, og måtte flytte inn i en ny 26mm pan:

Du har to tilfeller. Enten så knuser de, eller så kommer det sprekk i skyggen.

Vi tar for oss knuste skygger først:

 1. Pass på at alt er rent, vi vil ikke ha bakterier i skyggen! Sprit alt som brukes, og ikke bruk fingrene nedi skyggen!
 2. Knus skyggen i en pose (ikke press skygge som har falt på gulvet, ut i sminkevesken el.l.)
 3. Hell skyggen i en liten skål, samplekrukke el.l. og ha i litt alkohol (minst 70%), bruk gjerne en dråpeflaske. Rør sammen mens du tar mer alkohol om nødvendig. Det skal ikke bli flytende men litt «smulete» og at det henger sammen. Det skal ikke mye alkohol til, men tar du for mye alkohol i, må du vente litt lenger på at det skal tørke etterpå.
 4. Ta skyggen oppi panen (den du hadde, eller en ny). Dunk/slipp panen litt på bordet, så skyggen fordeler seg godt utover, og er flat oppå. Du kan dytte litt med en spatula eller en kost også.
 5. La tørke i 20 minutter ++ til det er nesten tørt (ikke for tørt og hardt). Jo mer alkohol du hadde i, jo lengre tid tar det.
 6. Ta en ren mynt inn i et rent tørkle og press hardt og jevnt på skyggen. Bruk gjerne et tørkle med en mønstret struktur for en fin finish på skyggen.
 7. Vask bort overflødig skygge på kantene, og la tørke over natten.

Tips: Det er samme fremgangsmåte på pigmenter som ikke er mineralsminke (f.eks. MAC-pigmenter), bare at pigmentene er ferdigknust, selvsagt.

Sjekk ut disse supre videoene til EnKoreMakeup som viser hvordan dette gjøres (EnKoreMakeup blander rett i panen, det er bedre å bruke en liten skål, samplekrukke el.l.):
EnKoreMakeup – Pressing Eyeshadow/Pigment Part 1
EnKoreMakeup – Pressing Eyeshadow/Pigment Part 2

Så tar vi for oss skygger med sprekk:

 1. Pass på at alt er rent, vi vil ikke ha bakterier i skyggen! Sprit alt som brukes, og ikke bruk fingrene nedi skyggen!
 2. Her trenger vi ikke ta skyggen ut av panen. Bare spray litt alkohol på skyggen så det blir vått (3-4-5 spray), og la det tørke et halvt minutt.
 3. Ta en ren mynt (eller noe som passer til panen) inn i et rent tørkle og press hardt og jevnt på skyggen. Bruk gjerne et tørkle med en mønstret struktur for en fin finish på skyggen. Gjenta hvis sprekken ikke forsvinner (spray og press).
 4. Vask bort overflødig skygge på kantene, og la tørke over natten.

EnKoreMakeup har selvsagt en glimrende video for dette også: EnKoreMakeup – Mending cracked shadows from depotting!

Nyttige produkter:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: