Du må snart betale moms på StrawberryNET (oppdatert)

I en tråd på Kvinneguiden i dag, kom det opp spørsmål om man slipper gebyrer når man handler over NOK 200 nå som StrawberryNET selger varene sine med momsen forhåndsbetalt: «Tråd: Forhåndsbetalt moms på strawberrynet«.

Dette høres jo veldig flott ut når StrawberryNET fremstiller dette som fantastisk gode nyheter for oss (tenk vi slipper å betale moms og tollgebyr på posten!). Men jeg ble med ett skeptisk. Betyr det ikke da at alle varene blir 25% dyrere, og at vi ikke lengre vil få tilbakebetalt dette beløpet? Jo, det stemte. Så konklusjonen er at vi slipper tollgebyr, vi slipper å hente ut pakken på posten (med mindre den er for stor til postkassen), men vi må betale 25% moms, vi betaler momsen når vi bestiller varen, og vi får den ikke refundert.

OPPDATERING: Fikk svar nå fra StrawberryNET om at Norge ikke enda har forhåndsbetalt moms. De skulle rette de norske nettsidene. Men det kommer! Inntil da, så er det som før, at man får tilbakebetalt moms og tollgebyr. Og at man må på posten for å betale disse avgiftene.

Når jeg går inn på de danske StrawberryNET-sidene (de har forhåndsbetalt moms nå), så ser jeg at det står over prisen at det er inkl. moms. Dette gjelder også for varer som er under momsgrensen (80 DKK). Mon tro om det betyr at når det innføres forhåndsbetalt moms for Norge, så må vi betale moms på ikke-momspliktige varer? (StrawberryNET visste ikke om de kom til å gjøre det, men vi skulle få god informasjon når dette ble innført). Tror jeg skal skrive opp noen av prisene og sjekke før og etter når det blir innført for sikkerhetsskyld.

E-post-korrespondanse:


Jade:

I see that you now have prepaid VAT included in all prices. Does that mean that you no longer refund VAT?

From your FAQ:

VAT will be prepaid for all orders shipped to Brazil, Bulgaria Czech Republic, Denmark, Ireland, Latvia, the Netherlands, Norway, Poland, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden and the UK. This means there will be no additional charges for VAT and most customers will enjoy faster delivery times since there is no customs delay.

In the event that you are charged VAT, we will reimburse you for your expense. We emphasize this is on a goodwill basis, not on an obligation basis. If you are charged, please collect the package, pay any fees due and submit a VAT refund form, including your customs receipt. Please note that this service is not available for orders shipped to China.

Sincerelly
Jade


StrawberryNET (Dennis):

Dear Jade,

Thank you for your email.

Prepaid VAT has just been implemeted and customs will no longer be charge with any customs/VAT. If you are charge upon receiving the parcel, please let us know and we will still able to refund the customs/VAT charges.


Jade:

So if we buy a mascara that earlier cost 300, it will now cost 375 inkl VAT when we pay at your store? And we will not get those NOK 75 refunded?


StrawberryNET (Paul):

Thank you for your email.

That’s correct and we are doing this to minimize the inconvenience to our customer. If you have any further inquiry, please feel free to contact us.


Jade:

Thank you for your answer.
But have you added VAT to products that costs less than NOK 200?


StrawberryNET (Philip):

Thank you for your email. We would like to apologize if we provided you with the wrong impression that VAT taxes in Norway are pre paid.

We will have our web designers amend our Norwegian website shortly. Although we are working on including Norway in the list of countries to be tax pre paid, we are unable to provide our clients with an estimated time when it will be implemented.

For the time being VAT taxes in Norway are not yet pre paid. We would be more than happy to refund your tax payments so long as we are provided with a receipt.

Kind Regards


Jade:

When you implement it for Norway, will you add 25% VAT for products that cost less than NOK 200? (Which we normally do not pay VAT for)


StrawberryNET (Paul):

Dear Jade,

Thank you for your email.

We are sorry to inform that we don’t have any information to answer your inquiry at this moment. However, please be assured that if we have any information, all our customer will be informed accordingly.

Once again, please accept our apology for the wrong information provided in our earlier emails.


Det er kjekt at vi slipper å gå på posten, og at vi slipper å styre med tilbakebetaling av moms og tollgebyr, det skal de ha. Det var også veldig snilt av de å tilbakebetale moms og tollgebyr så lenge som de gjorde, det skal de også ha. De skal også ha skryt for at de svarte utrolig fort på henvendelsene mine! Men snart er det altså slutt. Med prisøkning på 25%, så kommer jeg ihvertfall ikke til å handle der mer.

Her er noen priser jeg har skrevet opp 11.10.11, så skal jeg sammenligne senere når de starter med forhåndsbetalt moms, både på varer over og under 200-grensa:

Under 200:
L’Occitane ansiktsrensevann: 159.50 (146.00 18/5-11)
Clinique High Impact Curling Mascara: 156.50 (145.00 20/8-10, 110.00 8/12-09)
Clinique Take The Day Off Sminkefjerner: 169.50 (155.00 22/6-11)
MAC øyenskygge: 127.00
MAC øyenskyggerefill: 101.00
Urban Decay øyenskygge: 94.50
BareMinerals Quick Change Børsterens: 153.00

Over 200:
L’Occitane Shea Butter Håndkrem 150ml: 221.50
L’Occitane Shea Butter Ultra-Rik Bodylotion: 228.00
BareMinerals Matte SPF15 Foundation: 238.00
BareMinerals Original SPF 15 Foundation: 218.50
MD-skrubb: 241.00
MD-rens med glykolsyre: 221.50

Reklamer

11 responses to “Du må snart betale moms på StrawberryNET (oppdatert)

 • Lene Christin

  åhh.. kjedelige greier :S

 • Prinsessen og Iris

  Jeg oppdaget SN for så lenge siden som i 2003, og da var prisene faktisk konkurransedyktige, men etter dette har det bare gått nedover, og i enkelte tilfeller er prisen høyere, og da kjøper jeg like gjerne hos lokale Esthetique, der jeg i tillegg både får god service og prøver.

 • Jade

  Ja, og så slipper du i tillegg å vente på varen :/

 • Tone

  Blææææ, så kjipt. Har handlet produkter derfra i årevis (og kjøper alltid den mascaraen jeg bruker derfra), men nå blir det vel snart bare eBay-ing framover istedet.
  Takk for info!

 • Inger Marie

  Rart at de «reklamerer» med at momsen er inkludert før dette er tilfelle: http://no.strawberrynet.com/VATPromo.aspx
  Det positive med dette er jo at man slipper forenklet tollgebyr da, og varer under 200 skal jo være fritatt fra moms, så det er ikke logisk om de setter opp prisene på varer under 200, men blir spennende å se hva som skjer!

 • Jade

  Ja, det virker som om det var en feil, rett og slett. At de slapp nyheten litt for tidlig.

  Hvis de har konkurransedyktige priser når de begynner med dette, så går det selvsagt an å kjøpe der. Men slik prisene er nå, så blir det ikke akkurat bedre med 25% tillegg.

  Jeg har nå skrevet opp priser nå på noen produkter, så blir det spennende å se om de under 200,- vil øke i pris også.

  Synd, for det var jo en av de få plassene man fortsatt kan kjøpe L’Occitane. Nå kan jeg liksågodt reise inn til sentrum og kjøpe. Kanskje hamstre på StrawberryNET før de øker prisene 🙂

 • Monica S

  Jeg synes i utgangspunktet at prisene på Strawberrynet har økt mye på noen år. Jeg handlet der for første gang for 4-5 år siden. Men for min del har ikke dette mye å si da jeg handler stort sett på andre nettbutikker likevel, men uansett litt kjedelig.

 • katrine

  Jeg hadde store planer om å hamstre Ahava på Strawberrynet, men takket være deg tror jeg at jeg rett og slett dropper det 🙂 Når det er så mye styr takker jeg meg til andre nettbutikker. Takk for at du sjekker opp i tinga for oss!

 • Jade

  Hvis det er Strawberrynet som har den billigst, så er det lurt å bestille den *nå* før de legger på moms (øker prisene med 25%). De har jo ikke økt prisene enda. Ihvertfall ikke pga momsen. Faktisk har L’Occitane-håndkremen gått litt ned i pris siden jeg skrev dette innlegget. Men det er nok mest pga kursen.

 • Åshild

  Morsomt at L’Occitane håndkremen koster mer der, enn i norsk butikk 🙂

 • Jade

  Gjør den det? Huff, StrawberryNET har *virkelig* tapt seg :O

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: