Sydenpakketips etter egne erfaringer

Ikke særlig sminkerelatert denne posten, men lette febrilsk etter slike poster selv da jeg skulle til syden for en tid tilbake. Denne posten vil altså inneholde erfaringer og tips til pakking til sydentur. Den vil ikke inneholde komplett pakkeliste, men f.eks. ting jeg glemte, eller er glad jeg ikke glemte. Evt. ting som var bortkastet å ta med. Siden jeg reiste med småbarn, så vil nok mange av tipsene bære preg av det 🙂

Foto: Kolobsek fra stock.xchng

Foto: Kolobsek fra stock.xchng

Så… Deilig med ferie. Hadde man bare sluppet unna pakking og flyturen, stress med ørten kofferter og sikkerhetskontroll. Det første man bør gjøre før en sydentur, er å lage seg en pakkeliste. Surf på nett, og lær av andres pakkelister. Ha med pakkelisten på turen, og kommenter gjerne bak hva du brukte og hva du ikke trengte, og legg til ting som var dumt du ikke hadde med. Etter det, så lagrer du en revidert pakkeliste, som du da kan bruke ved neste tur. Etterhvert vil denne listen bli mer og mer perfekt, og kofferten romsligere og romsligere (plass til masse shopping!), og pakking og bagasjestyr på flyplassene vil gå som en lek (ønsketenkning).

Så til tipsene:

Til reisen/håndbagasjen:

 • Husk en tier til bagasjevogn på flyplassen! Du har IKKE lyst til å løpe inn på Narvesen med et tonn bagasje for å veksle eller ta ut penger!
 • husk en liten solkrem! Du kan trenge det før du har kommet frem på hotellet!
 • Hårstrikk om du har langt hår. Ingenting er så pyton med langt hår som klistrer seg til et svett ansikt. Dette får du selvsagt kjøpt på annenhver bazar i syden, men det hjelper deg ikke når du kommer fra flyturen og har en 4 timer lang busstur foran deg i en svett buss uten aircondition.
 • Solbriller kan være fint å ha i håndbagasjen :p Lure meg pakket den i den innsjekkede bagasjen
 • Stelleting og skift til de aller minste! Husk reservesmokker tilfelle den du har havner forsvinner.
 • Sekker til håndbagasje. Joda, der er små trillekofferter man kan bruke til håndbagasje, men det er så mye greiere å ha noe av bagasjen på ryggen. Det er grenser for hvor mange armer man har, når man har ørten unger man skal få med seg igjennom flyplassen sammen med bagasjen! Grei å ha til tursekk på småturer i løpet av ferien.
 • Nesespray (barnespray til ungene) og tyggis til flyreisen for å minske trykket i ørene! Dentinox til de minste hadde også vært lurt. Den gjør ikke så mye nytte av seg i den innsjekkede bagasjen når minsten plutselig bestemmer seg for å dytte ut en ny tann midt under flyturen!
 • Antibac i enkeltpakker er lurt å ha med seg i lommen/vesken. Jeg pakket med meg en boks med ørten oppi. Men den ble selvsagt liggende i kofferten :p Ikke alle toaletter som har såpe, dessverre 😦
 • Intimservietter i enkeltpakker og pakker med papirlommetørkler er også kjekt å ha om der ikke er toalettpapir 😦
 • Flat mageveske til å ha pass, mobil og penger i. Gjerne reiseplagg med store glidelåslommer.
 • Lesestoff, tegnesaker (eller andre rolige leker), Nintendo DS el.l. (husk øretelefoner!!) til større barn. For å gi medpassasjerene deres mest mulig fred og ro på flyturen.
 • Fotoapparat! Reserveminnekort! (Nei, mobilkamera er ikke godt nok!) Og husk at du tar trolig mer bilder om du har med kompaktkamera istedet for speilrefleks (som du ikke gidder å drasse med deg over alt.)
 • Niste! Flymaten er ikke alltid digg. Spesielt ikke for kresne unger. Så smør noen brødskiver, og ha evt. noen Nutrilettbarer eller lignende i veska som reservemat.
 • Skru godt igjen alle korker!! Selv om hostesaften ligger i zip-lock-pose, kan den likevel lekke utover hele håndbagasjen :/
 • Pass, VISA-kort, legitimasjon, billetter osv er en selvfølge

I kofferten:

 • Enda flere minnekort til kameraet.
 • Vannfast mascara + sminkefjerner (trenger man mer sminke i syden?)
 • Blank solkrem er bra om du ikke vil gå rundt helt hvit i fjeset. Kjøp med hjemifra om du er kresen på ingredienser osv. I syden går det gjerne i Garnier og Nivea (Funker som regel greitt. Man bør uansett rense huden godt hver kveld når man bruker solkrem). Husk en liten en til håndbagasjen!
 • Nei, du trenger ikke 50 topper. Og de har vaskemaskiner på hotellet (som regel), evt. klesbutikker! 🙂
 • Badehåndklær droppet vi å ha med. Hotellet byr gjerne på badehåndklær (ett til hver, om du ikke har noe spesiell comfort-pakke) som kan brukes ved bassenget og evt. hotellets strand. Utenom det må du ha eget. Men kanskje du trenger et nytt badehåndkle? Det selges ikke på annenhver bazar i syden, men på hver bidige! Så her har du mye å velge mellom 🙂 Kan være litt tynne, så det er en vurderingssak.
 • Vaskemiddel som kan brukes i vaskemaskin! Er du på et «sivilisert» hotell, så har de vaskerom (sjekk først, men du kan uansett ta håndvask med vanlig vaskemiddel). Jeg tok med ørten pakker Biotex for håndvask. Vel, det fungerte ikke så veldig bra for klær full i sand, og Biotex for håndvask kan dessverre ikke brukes i maskin. Jeg gadd ikke kjøpe en hel flaske med vanlig vaskemiddel. Neste gang fyller jeg på en liten flaske med OMO Color og tar med. Evt. kan man spare på vareprøver man får i blader osv.
 • Bleier koster mye i syden, så mange tar med mye. Men seriøst; hvor mange pakker med bleier går det på en uke eller to? Går du tom, er det ikke krise om du må kjøpe en pakke til norgespriser, kanskje mer. Eneste er om du har små allergikere, og bare MÅ ha en spesiell type. De solgte Pampers i Spania der vi var. Våtserviettene vi fant (av ukjent merke) var også greie. Liten vits å fylle opp kofferten med bleier og våtservietter, ihvertfall. Det samme gjelder badebleier.
 • Shorts/topper/kjoler/bukser med glidelåslommer. Av og til er det greitt å gå uten veske, og har du mellomstore barn, er det greitt at de har en sikker plass til hotellnøkkelkortet og noen penger + mobilen. Glidelåslommer er uunnværlig på tur, og alle shortsene uten glidelåslommer, lå ubrukt igjen i kofferten. Jeg har en kjole/tunika med to glidelåslommer. Den brukte jeg på reisen ned og tilbake til kort, penger og mobil. Kjempegreit! Liten veske med glidelås eller flat mageveske til å ha på stranden eller under klærne kan også være et greitt alternativ for å minske sjansen for tyveri. Kjøp gjerne med slik veske fra Norge. Jeg kjøpte en der nede, og det tok ikke mange timene før den gikk i stykker.
 • Gode sko til lengre turer! Av og til må man rett og slett legge igjen de lekre sandalene på hotellrommet, og hive på seg Ecco-joggeskoene. Husk inngåtte sko, og gnagsårplaster og vanlig plaster!
 • Tannpirkere! Seriøst? Får ikke spanjoler mat mellom tennene? Ikke på en eneste restaurant hadde de tannpirkere fremme! Godt jeg alltid har med plastpirkere i vesken 🙂
 • Poser! Brødposer til smått og avfallsposer/bæreposer til stort. Og spar på poser du får når du shopper under turen. Når du skal hjem og skal pakke, så er det godt til å ha poser til skittentøy osv. Du trenger alltids poser til ett eller annet. Nistepakke, grisete solkrem, f.eks.
 • Zyrtec! Størstemann har litt allergi av og til, så vi bruker ikke Zyrtec fast, men vi merket fort at vi hadde glemt det! Godt de har apotek i Spania også 🙂 Neste gang husker vi å ta med!
 • Myggmiddel fikk vi ikke bruk for. Jeg så ærlig talt ikke en eneste mygg på turen! Men ikke alle er like heldig! Andre land har gjerne ikke så strenge krav til slike midler som i Norge, så dette er lurt å kjøpe med seg hjemifra.
 • Har du unger med, så blir det ikke lange netter på nattklubber. Da blir det gjerne litt TV-tid om kvelden. Siden man er heldig om man får Disney Channel, så frister det gjerne mer med Netflix el.l.! Da kan det være lurt med en laptop. Der kan du jo også kopiere over filmer/serier fra DVD. En PC kan også være grei å ha for å gjøre research på spennende ting man kan gjøre. Eller kanskje man må inn på nettbanken, se på bildene man har tatt, osv.

God tur!

Reklamer

3 responses to “Sydenpakketips etter egne erfaringer

 • Monica S

  Veldig grei liste og jeg er ganske enig 🙂

  • Jade

   Takk 🙂 Jeg er fan av å slippe å finne opp hjulet flere ganger. Så jeg har skrevet opp pakkelister til enhver anledning. Tror jeg er en listoman. Du skulle sett meg til bryllupet mitt. Der var det lister på lister, og på dagen var det ned på klokkeslett. Men vi sparer mye stress på det, da 🙂

 • Cec

  Takk for mange gode tips 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: